Jeugdraad kuurne

Jeugdfeesten

Om het jeugdig enthousiasme in Kuurne af en toe eens zijn vrije loop te laten, organiseert de Jeugdraad al enkele jaren diverse activiteiten onder de noemer Jeugdfeesten Kuurne. Via deze activiteiten proberen wij de bekendheid van de verschillende jeugdverenigingen en de werking van de jeugdraad aan te wakkeren. Deze onvergetelijke evenementen voor en door de Kuurnse Jeugd worden trouwens steeds voor een klein prijsje en met een laagdrempelige bedding de wijde wereld in gestuurd.
 
De voorbije jaren waagden wij ons onder andere aan volgende evenementen:

 

- Paintball: Tijd voor iets dat nog nooit gezien was in Kuurne. Daarom organiseerde de werkgroep jeugdfeesten op 7 mei 2011 voor de eerste keer een groots paintballtornooi. Op een prachtige Kuurnse locatie werd een echt paintballterrrein opgezet. De adrenaline kwam bij alle ploegen al vrij snel naar boven, waardoor het er hard aan toe ging.
 
-Schuimparty voor -12 jaar: In 2012 creëerde de werkgroep jeugdfeesten een heuse schuimparty voor alle kinderen uit het zesde leerjaar in Kuurne. Muziek en schuimkanon stonden volle bak en plezier was overal tussen het schuim te vinden.
 
- Gotcha Kuurne: ooit al eens het spel Gotcha gespeeld? Je krijgt de naam van een persoon die je dient uit te schakelen door hem te tikken. De persoon die je te pakken kunt krijgen, geeft zijn doelwit door aan jou en zo gaat het spel verder tot er slechts één overwinnaar is. Stel je nu eens voor dat we dit spel over héél Kuurne spelen zo'n 3 maanden lang... Dat is wat gebeurde in de zomer van 2013.
 
-De waterblob: In de zomer van 2014 namen de jeugdfeesten een deel van de Harelbeekse Gavers over. We bouwden een grote stelling aan de rand van het water en bliezen een enorm luchtkussen op dat voor de stelling op het water dreef. De activiteit was simpel. Ga op vooraan op het kussen liggen en laat twee personen van de stelling op de achterkant van het kussen springen. Gevolg: een 3 meter hoge vlucht door de lucht en een zachte landing in het water.
 
- Laserwars: In 2015 organiseerde de werkgroep een lasershooting tornooi. We maakten van de sint-pieterszaal in Kuurne een heus labyrint waarin groepen tegen elkaar streden. Tot in de late uurtjes werd er intensief gespeeld. De vele deelnemers en medewerkers zagen dit als een geslaagde activiteit voor jong en oud.
 
Tot op één van onze knotsgekke activiteiten!
 
Werkgroep Jeugdfeesten.
 
 
Zin om deze knotsgekke bende te vervoegen en samen te knutselen aan leuke activiteiten voor de Kuurnse jeugd? Geef dan een seintje naar Alexander

Powered by CouchCMS